Burn Fat Not Fuel is een product van eCarConnect

De ontwikkeling van dit product is mede mogelijk gemaakt door INTERREG subsidie van de EU en een ontwikkelbijdrage van Maastricht Bereikbaar en Stichting Limburg Elektrisch. De technische realisatie was mogelijk dankzij Inotive, Kabisa ICT, Venne Electronics en Ivengi.

BFNF_afbAPP_IPHONE

Frank Nienhaus en Edward Bongers zijn de initiatiefnemers van Burn Fat Not Fuel:  “Duurzame mobiliteit is voor ons de verandering van energieverslindende verplaatsingen, naar verplaatsingen die ons gezonder en gelukkiger maken, zonder negatieve impact op onze leefomgeving. Burn Fat Not Fuel maakt deze verandering leuk en simpel! Door het geven van persoonlijke feedback over fietsritten, CO2 besparing, calorieverbranding en kostenbesparing ervaren fietsers continu de vele voordelen van duurzaam verplaatsen. In samenwerking met partners zoals Maastricht Bereikbaar en Stichting Limburg Elektrisch belonen we dit goede gedrag met verschillende incentives en zorgen we ervoor dat deelnemers elkaar motiveren om de overstap te maken.”

BFNF_sliderafb12

 

Burn Fat Not Fuel biedt een mobiliteitsplatform voor organisaties die hun mobiliteit willen verduurzamen en daarbij mobiliteitsproblemen oplossen. Bijvoorbeeld door de overstap van de auto naar de fiets voor woon-werk verkeer en zakelijke ritten te belonen. Door het geven van incentives en positieve feedback over gemaakte ritten, duurzaamheid, gezondheid en besparing wordt het gebruik van de fiets, e-bike en eventueel andere duurzame verplaatsingsvormen blijvend gestimuleerd.

 

Burn Fat Not Fuel is ontwikkeld door een team van deskundigen die het belang kennen van duurzame mobiliteit voor onze leefomgeving en gezondheid. Dit team bestaat uit mobiliteitsexperts met een bedrijfskundige achtergrond en met tienduizenden elektrische en fietskilometers op de ‘teller’. Deze passie voor groene mobiliteit was de drijfveer voor de jarenlange inspanning om Burn Fat Not Fuel te ontwikkelen. Inmiddels hebben 1821 deelnemers meer dan 100.000 fietsritten en 1.000.000 kilometers geregistreerd met Burn Fat Not Fuel, en hierover positieve feedback gekregen. Dankzij deze praktijkervaring kon het systeem verder ontwikkeld en geperfectioneerd worden, waardoor het gebruiksvriendelijker is geworden en uitgebreid is getest onder alle omstandigheden.

 

Burn Fat Not Fuel biedt momenteel een compleet dashboard waarin alle duurzame fietsverplaatsingen zichtbaar worden. Het vergroenen van woon-werk kilometers blijft echter niet beperkt tot enkel fietsstimulering. Het vastleggen van thuiswerken, OV-reizen en e-deelauto ritten zal op termijn toegevoegd worden waardoor het mobiliteitsplatform een brede ondersteuning biedt voor de transitie naar andere, groenere en efficiëntere mobiliteit.

 MB

 

 

 

prov_limburg_logoPL_fc_zwart_01