Koppelen Burn Fat Not Fuel aan MOVES

Je gaat de MOVES app gebruiken voor het registreren van je fietsritten. Hiervoor dien je eenmalig de MOVES app te koppelen aan je Burn Fat Not Fuel account. Hoe je dat doet is hieronder stapsgewijs toegelicht. Volg de stappen nauwkeurig.

Wellicht heb je de MOVES app al geïnstalleerd. Is dat niet het geval, volg dan eerst hieronder de instructie voor het installeren van MOVES. Zorg ervoor dat je achter een computer zit en je smartphone bij de hand hebt.

1. Installeer de MOVES app

Als je de MOVES app nog niet hebt geïnstalleerd doe dit dan eerst. Heb je dit al gedaan ga dan gelijk door naar stap 2.

Installeer de MOVES app

moves-logo-206x206

MOVES is beschikbaar voor smartphones met een Android en iOS besturingssysteem. MOVES registreert je verplaatsingen en detecteert automatisch hoe je je verplaatst (lopen, rennen, fietsen of een andere vorm van transport).

Wat heb je nodig om Moves te downloaden:

  • een smartphone met Android besturingssysteem (versie 4.0 of hoger) of IOS besturingssysteem (iPhone, met IOS versie 7.0 of hoger);
  • de smartphone beschikt over een GPS verbinding (vaak aangeduid als locatie of locatievoorziening);
  • je smartphone beschikt bij voorkeur ook over een 3G of 4G internetverbinding.

Heb je de Moves app nog niet gedownload? Download de app dan nu in de App Store of Google Play Store en installeer de APP op je smartphone. Wanneer je app voor de eerste keer opent krijgt je mogelijk een melding om in te loggen. Negeer deze melding, klik op “Start from scratch” en vervolgens “Accept” om de voorwaarden te accepteren.

Moves_android_06

Meer informatie over de MOVES app: www.moves-app.com

2.  Stel je smartphone in

Om je ritten goed te kunnen registreren dien je te beschikken over een geschikte smartphone met android besturingssysteem (versie 4.0 of hoger) of IOS besturingssysteem (iPhone, met IOS versie 7.0 of hoger). Je smartphone beschikt over een GPS verbinding (bij de instellingen op je smartphone vaak aangeduid als “Locatie” of “Locatievoorziening”). Deze dient altijd aan te staan:

  • Voor IOS (iphone): ga naar instellingen > privacy > locatievoorzieningen. Zet locatievoorziening aan  en controleer in de lijst met apps of de MOVES app volledige toegang heeft tot het gebruik van de locatievoorziening (optie “altijd”). Bij “Instellingen > Mobiel Netwerk > Gebruik Mobiele data voor” kun je toestemming geven dat MOVES mobiele data gebruikt voor een hogere nauwkeurigheid.
  • Voor Android: ga naar instellingen > netwerkverbindingen > locatie. Zet locatie aan. Kies bij stand (indien mogelijk) voor “hoge precisie”

Daarnaast dient je smartphone verbinding te hebben met internet via 3G / 4G of WIFI.

3. Vraag een pincode op

We gaan nu een pincode opvragen die je straks moet invoeren in je MOVES app. Hiermee breng je de koppeling tot stand tussen de MOVES app en je BFNF account. Je kunt dit het beste doen op je computer zodat je de pincode straks makkelijk kan overtypen in de app.

Klik op onderstaande button, log in met je Burn Fat Not Fuel account en volg de instructies om de koppeling tot stand te brengen.

Koppel MOVES api.burnfatnotfuel.nl/connect

Na inloggen met je Burn Fat Not Fuel accountgegevens klik je op de button ‘KLIK HIER OM EEN KOPPELING MET MOVES TE MAKEN’. Vervolgens verschijnt de pincode. Zie afbeelding hieronder.  Laat het scherm open staan en ga naar de volgende stap.

Moves_android_05_new

Het opvragen van een pincode werkt mogelijk niet met verouderde browsers of op sterk beveiligde bedrijfsnetwerken. Gebruik in dat geval de browser op je smartphone, tablet of privé computer. Excuses voor het eventuele ongemak.
Toggle

 

4. De pincode invoeren in je MOVES app

Open de MOVES app op je telefoon. Ga naar Menu > Connected apps > Enter PIN.  Voer vervolgens de pincode in en geef toestemming om de koppeling tot stand te brengen. Je MOVES app is nu gekoppeld aan je Burn Fat Not Fuel account.  Hoe je dit precies doet is hieronder ook nog een keer gedetailleerd uitgewerkt voor zowel zowel iPhones als Android toestellen.

Gedetailleerde instructies voor iPhone

 A] Ga naar Menu: klik hiervoor op het MOVES logo rechtsonder

MOVESSETTINGS

B] Kies voor connected apps
CONNECTEDAPPS

C] Kies rechtsboven voor Enter PIN
ENTERPIN

D] Voer de pincode in klik, klik op OK en bevestig in het volgende scherm de koppeling.
ENTERPIN2

Gedetailleerde instructies voor android

A] Gaar naar het menu van MOVES. Het menu vind je rechtsboven of kun je openen via de menu knop op je smartphone. Kies vervolgens voor Connected apps.

Moves_android_01

B] Klik rechtsboven op ENTER PIN

Moves_android_02

C] Voer de pincode in, klik op OK en bevestig in het volgende scherm de koppeling.

Moves_android_03

 

5. Controleer of de koppeling is geslaagd

De laatste stap. Ga nu terug naar het browserscherm op je computer. Daar moet nu de volgende melding verschijnen. De koppeling is geslaagd.

connectie_moves_geslaagd

Je fietsritten zijn vanaf nu zichtbaar in je account en de Burn Fat Not Fuel app. Je kunt nu je fietsprestaties volgen.
De fietsritten in je account worden 6x per dag bijgewerkt (iedere 4 uur).

Vragen of problemen

Neem contact op met de helpdesk via helpdesk@burnfatnotfuel.nl of het contactformulier op onze website.