Voor de werkgever

Bespaar €1000,- per jaar

Fietsende werknemers biedt de werkgever alleen maar voordelen. Fietsers zijn fitter en gezonder en verlagen hiermee het ziekteverzuim. Daarnaast draagt fietsen bij aan CO2-reductie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een betere bereikbaarheid van de organisatie en van de stad.  Bovendien zijn fietsende medewerkers vaker op tijd op het werk en draagt het bij aan parkeerproblemen. Fietsers leveren dus geld op.

Overstappen doen we niet zomaar

Uit die auto en in het vervolg op de fiets naar het werk vereist voor veel medewerkers een gedragsverandering. En dat is niet eenvoudig. Om terugval in oude gewoontes te voorkomen, is het nodig de gedragsverandering voor een langere tijd te ondersteunen en te stimuleren. Burn Fat Not Fuel helpt daarbij. Met behulp van Burn Fat Not Fuel kun je op eenvoudige wijze fietsritten en kilometers vastleggen. Als werkgever kun je daaraan een challenge koppelen. Met een Burn Fat Not Fuel challenge kun je bijvoorbeeld medewerkers motiveren om minimaal twee dagen in de week naar het werk te fietsen. Tevens heb je de mogelijkheid om daar een (financiële) incentive aan te hangen. Op deze wijze stimuleer je medewerkers continu op een positieve manier. Daarnaast toont de Burn Fat Not Fuel app de persoonlijke resultaten van de deelnemer op het gebied van gezondheid, kostenbesparing en duurzaamheid. Medewerkers verdienen en besparen hiermee veel geld, maar krijgen ook positieve feedback over hun gedrag.

Aanvullende maatregelen

Burn Fat Not Fuel levert een grote bijdrage aan positieve fietsstimulering. Om het fietsgebruik nog verder aan te moedigen, kun je als werkgever zelf aanvullende maatregelen invoeren. Verlaag bijvoorbeeld de aanschafdrempel van de fiets. Dat kan in de vorm van voorfinanciering of in de vorm van een cadeaufiets. Je kunt de aanschaf ook stimuleren door korting te geven op een fiets of door het parkeren  te ontmoedigen.

Maar laat medewerkers ook “proberen”. Daarmee begint immers het veranderen van gedrag. Laat medewerkers kennismaken met de voordelen van het fietsen door bijvoorbeeld een e-bike proeftuin in te zetten. Wilt je meer hierover weten? Neem contact met ons op.

Burn Fat Not Fuel inzetten

Een medewerker die voortaan niet meer met de auto, maar met de fiets naar het werk reist, bespaart je al snel €1000,- per jaar. Wil je weten wat je kunt besparen voor jouw organisatie, gebruik dan de fietscalculator. En neem contact met ons op om de mogelijkheden met Burn Fat Not Fuel te bespreken.