Hoe werkt Burn Fat Not Fuel?

Hoe werkt dat nu Burn Fat Not Fuel? Een Box, een receiver, een app. Hier leggen we je uit hoe BFNF werkt.

Wat maakt Burn Fat Not Fuel uniek?
Een belangrijk kenmerk van BFNF is het feit dat ritten vanzelf  worden geregistreerd zonder handelingen van de deelnemer; de Box doet het werk. Ook kun je je smartphone gebruiken voor het registreren van fietsritten. Aan jou de keus. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van de Box of je smartphone: Woon-werkritten worden automatisch geregistreerd en herkend.

Burn Fat Not Fuel bestaat uit vier onderdelen
Het product Burn Fat Not Fuel bestaat uit vier onderdelen die aan elkaar gekoppeld zijn:
1. De Burn Fat Not Fuel Box
2. De Burn Fat Not Fuel Receiver
3. De Burn Fat Not Fuel app
4. Het online account (Mijn Burn Fat Not Fuel)

stappenBFNF

1. De Burn Fat Not Fuel Box
De Burn Fat Not Fuel BOX registreert alle gemaakte ritten en kilometers. De Box beschikt  o.a. over een interne batterij, een accelerometer, een GPS chip en een radio. De BFNF Box moet worden bevestigd op de fiets. Wanneer je liever niet wilt deelnemen met de Burn Fat Not Fuel Box kun je ook kiezen voor registratie van je fietsritten met de Moves app.

2. De Burn Fat Not Fuel Receiver
De Receiver is een kleine witte box  die via de router of het modem een connectie maakt met het internet. De receiver leest alle ritten – gemaakt met de Burn Fat Not Fuel Box – uit. De receiver hangt hierdoor in of in de buurt van de fietsenstalling van de werkgever. In sommige gevallen ontvang je een receiver om thuis te installeren. In beide gevallen, zowel bij de werkgevers als thuis moet de fiets (met Box) maximaal 50 meter van de receiver worden geparkeerd. De receiver heeft ongeveer 15 minuten nodig om de Box uit te lezen. het is dus belangrijk dat de Box bij de fiets (in de stalling) blijft.

In de meeste stallingen werkt de receiver overal. Heeft jouw werkgever een grote of meerdere stallingen, dan kan het voorkomen dat er rekening mee moet houden waar je je fiets parkeert. Bekijk hier of en eventueel waar de receiver op jou locatie bereik heeft. 

3. De Burn Fat Not Fuel app
De Burn Fat Not Fuel App biedt de deelnemer aan Burn Fat Not Fuel een continue motivatie. De App, die tevens via de computer te gebruiken is, geeft persoonlijke feedback over de gemaakte ritten met de Box, de snelheid, calorieverbranding, Co2 besparing, enz. Daarnaast reikt Burn Fat Not Fuel digitale awards uit.

4. Het Online Account (Mijn Burn Fat Not Fuel)
Via het online account hebt je toegang tot je persoonlijke gegevens. Denk daarbij aan je werklocatie, je eigen adresgegevens en de challenge(s) waaraan je deelneemt. Neem je deel aan een challenge dan vragen we je elke maand je ritten te controleren en goed te keuren. Dit kun je doen in je online account. Alleen goedgekeurde woon-werk ritten worden meegenomen voor uitbetaling van de beloning.